Ønsker du at montere dine dæk derhjemme og spare tid og penge? Med den rette vejledning og de nødvendige værktøjer kan du nemt udføre dækmonteringen selv. Følg vores trin-for-trin guide for at sikre en sikker og effektiv monteringsproces:

Trin 1: Forberedelse af arbejdsområdet Før du starter, skal du sørge for at have tilstrækkelig plads til at arbejde. Parker bilen på et jævnt underlag og bloker hjulene for at forhindre bevægelse. Saml alle nødvendige værktøjer, herunder en donkraft, en momentnøgle og en dækjern.

Trin 2: Fjernelse af det gamle dæk Løsn hjulboltene, men fjern dem ikke helt endnu. Brug donkraften til at hæve køretøjet og placer det på støttebenene. Fjern derefter hjulboltene og tag det gamle dæk af.

Trin 3: Forberedelse af det nye dæk Inden du monterer det nye dæk, skal du kontrollere lufttrykket og matche det med producentens specifikationer. Smør dæksidens kanter med Putoline dækmontering spray for at gøre monteringen lettere.

Trin 4: Montering af det nye dæk Placer det nye dæk på hjulboltene og skru hjulboltene fast i hånden indledningsvis. Brug derefter momentnøglen til at stramme boltene i den anbefalede rækkefølge og med det korrekte moment. Drej hjulene for at sikre, at dækket roterer korrekt. Sænk køretøjet fra støttebenene, og stram hjulboltene en sidste gang. Kontroller lufttrykket igen og juster det om nødvendigt. 
__

Med ovenstående trin kan du opnå en vellykket dækmontering derhjemme. For at gøre processen endnu lettere kan du finde alle de nødvendige produkter og værktøj nedenfor: