Ønsker du at montere dine hjul derhjemme og spare tid og penge? Med den rette vejledning og de nødvendige værktøjer kan du nemt udføre hjulmonteringen selv. Følg vores trin-for-trin guide for at sikre en sikker og effektiv montering:

Trin 1: Forberedelse af arbejdsområdet: Før du starter, skal du sørge for at have tilstrækkelig plads til at arbejde. Parker bilen på et jævnt underlag og bloker hjulene for at forhindre bevægelse. Find alle nødvendige værktøjer, herunder en donkraft, en momentnøgle  og krydsnøgle.

Trin 2: Fjernelse af det gamle hjul: Løft bilen med donkraften på løftepunktet og start med at løsne hjulboltene, men fjern dem ikke helt endnu og tag det gamle hjul af.

Trin 3: Forberedelse af det nye hjul: Inden du monterer det nye hjul, skal du kontrollere om de bolte/møtrikker skal genbruges eller om der skal nye til ved skift af hjul. Herefter kontrollerer du mønsterdybden og sikrer at alt er inden for lovgivningen samt tjekke dæktryk og matche det med producentens specifikationer. 

Trin 4: Montering af det nye hjul: Placer det nye hjul på anlægsfladen på hjulnavet og begynd at skrue hjulboltene fast med fingrene indledningsvis. Brug derefter krydsnøglen eller topnøglen med korrekt størrelse top til at spænde boltene i et stjernemønstret rækkefølge. Drej hjulene for at sikre, at dækket roterer korrekt.

Sænk køretøjet fra donkraften eller støttebenene så hjulet står på jorden, og spændt hjulboltene med momentnøglen efter anbefalet moment – dette er oplyst forskelligt fra model til model men kan oftest læses i stolpen på førerdøren, i tankdækslet eller i servicebogen. Kontroller til slut lufttrykket igen og juster det om nødvendigt.
__

Med ovenstående trin kan du opnå en vellykket hjulmontering derhjemme. For at gøre processen endnu lettere kan du finde alle de nødvendige produkter og værktøj nedenfor: